Services

Business and Development Consultants

H Eurobrazil Ltd λειτουργεί ως Trading and Consultants Services και προωθεί την ανάπτυξη και διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών της ευρύτερης ευρωπαϊκής χερσονήσου και Βραζιλίας μέσα από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.
Σκοπός της εταιρείας είναι η θεσμική και εμπορική υποστήριξη των Ευρωπαϊκών Βαλκανικών & Βραζιλιανών επιχειρήσεων για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
Για την επίτευξη του σκοπού η Eurobrazil Ltd συνεργάζεται με κρατικούς φορείς και οργανισμούς όλων των χωρών ασκώντας επιμέλεια, για την διασφάλιση των εμπορικών διαδικασιών.
Η Eurobrazil Ltd ως συντονιστικός φορέας έχει δημιουργήσει τμήμα εξαγωγών και προώθησης προϊόντων, οργανώνοντας επιχειρηματικές ομάδες (interest pools) σε συνεργασία με μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται μόνιμα στην Βραζιλία, ελαχιστοποιώντας το κόστος υπηρεσιών, προσφέροντας αμεσότητα πωλήσεων, με δυνατότητα συμμετοχής των πολύ μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων.

Στους πελάτες και μέλη της Eurobrazil Ltd για την πρόσβαση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και ιδιαίτερα της Βραζιλίας παρέχεται μια σειρά υπηρεσιών:

• Παρέχοντας διευθύνσεις και εμπορικά στοιχεία
• Υποδεικνύοντας προμηθευτές και εισαγωγείς
• Δημιουργώντας βάση συνεργασιών
• Ενημέρωση για δασμούς και εισαγωγικές διαδικασίες
• Εμπορική βοήθεια στις διαπραγματεύσεις
• Οργάνωση συνέδριων, εκδηλώσεων, work-shops, σεμιναρίων, ημερίδων
• Διαμεσολάβηση για την εξεύρεση προσωπικού
• Μεταφράσεις
• Οργάνωση εμπορικών αποστολών
• Συνοδείες αποστολών
• Παροχή συμβουλών για την ίδρυση και εγκατάσταση επιχειρήσεων στην Βραζιλία
• Παρέμβαση στην καθυστέρηση πληρωμής (είσπραξης) απαιτήσεων
• Μεταφορά τεχνολογίας, Joint Ventures, συμμετοχές σε επιχειρήσεις

Οι πελάτες & τα μέλη της Eurobrazil Ltd επίσης έχουν τα προνόμια να:

• Αποκτούν διαρκώς νέες επαφές επιχειρηματικών και εμπορικών συναλλαγών.
• Συμμετέχουν σε επιχειρηματικές αποστολές.
• Συμμετέχουν σε συνέδρια και εκδηλώσεις.
• Πραγματοποιούν επαφές μέσω της συμμετοχής τους σε υποδοχές αποστολών.
• Συμμετοχή σε ομάδες εργασίας.
• Συγκαταλέγονται στις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων και απολαμβάνουν των υπηρεσιών της Eurobrazil Ltd δωρεάν ή σε μειωμένες τιμές.

Βασικός στόχος της Eurobrazil Ltd είναι να δώσει την ευκαιρία σε εξωστρεφείς εταιρίες να διερευνήσουν επιτόπου τις δυνατότητες της κάθε χώρας στην Λατινική Αμερική, να έχουν προγραμματισμένες επαφές και στοχευμένες συζητήσεις με τοπικές εταιρίες και να επιδιώξουν συμφωνίες για εξαγωγές, συμπράξεις και στρατηγικές συνεργασίες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προκειμένου να εισέλθουν στις συγκεκριμένες αγορές, αλλά και μέσω αυτών στην ευρύτερη περιοχή.
Οι χώρες της μακρινής αλλά με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης Ηπείρου των 600 εκατομμυρίων καταναλωτών αποτελούν χώρες με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό και μία δυναμική μεσαία τάξη, η οποία ενισχύθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η ζήτηση για ποιοτικά προϊόντα αυξάνεται σταθερά και ιδιαίτερα για προϊόντα στα οποία οι χώρες δεν είναι αυτάρκεις, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το ελαιόλαδο στη Βραζιλία, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ελαιόλαδου και επιτραπέζιων ελιών στον κόσμο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κλάδοι της φαρμακοβιομηχανίας και καλλυντικών, τροφίμων και ιδιαίτερα τυποποιημένων, τεχνολογικών εφαρμογών, δομικών υλικών και κυρίως μαρμάρων, παραγωγής ενέργειας, διαχείρισης υδάτινων πόρων και λυμάτων καθώς και τουρισμού.

Latin America Countries

Αποτελέσματα 6ης Συνόδου Κορυφής BRICS
 
Η 6η Σύνοδος Κορυφής των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17/07/2014 στη Βραζιλία. Στις επιχειρηματικές συναντήσεις που διοργανώθηκαν, συμμετείχαν 602 εταιρίες που εκτιμάται ότι συνήψαν συμφωνίες ύψους 3,9 δισ. δολαρίων στους τομείς γεωργίας, υποδομών, μεταφορών, εξόρυξης, μηχανολογικού εξοπλισμού, πληροφορικής, φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού και ενέργειας. Οι αναπτυξιακές τράπεζες των εταίρων υπέγραψαν πενταετή συμφωνία συνεργασίας για την προώθηση διάρκειας, με οψιόν ανανέωσης για άλλα πέντε έτη.
Η συμφωνία προβλέπει ακόμα την επένδυση σε αναδυόμενες τεχνολογίες και την από κοινού χρηματοδότηση ανάπτυξης τεχνολογίας αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επιπλέον, οι ηγέτες των BRICS επιβεβαίωσαν την ίδρυση της επενδυτικής τράπεζας New Development Bank (NDB) και τη σύσταση κοινού αποθεματικού ταμείου, Contingency Reserves Arrangement (CRA).
Η NDB θα έχει έδρα στη Σαγκάη και προεδρία κυλιόμενη πενταετή. Την πρώτη προεδρία εξασφάλισε η Ινδία, σε αντάλλαγμα ως προς την έδρα της τράπεζας, την οποία επίσης διεκδικούσε. Στη Βραζιλία ανατέθηκε η προεδρία του συμβουλίου των μετόχων. Η ηγεσία της τράπεζας θα περάσει διαδοχικά στις Βραζιλία, Ρωσία, Νότια Αφρική και Κίνα. Το αποθεματικό ταμείο θα έχει κεφάλαιο 100 δισ. δολάρια, που αντιστοιχεί σε 41 δισ. για την Κίνα, 18 δισ. για τις Βραζιλία, Ρωσία και Ινδία, και 5 δισ. για τη Νότια Αφρική.

BRAZIL

 
Μέχρι το 2023 η Βραζιλία θα είναι η 5η σε κατανάλωση χώρα στον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Euro monitor International, μέχρι το 2023 η Βραζιλία θα έχει ξεπεράσει σε κατανάλωση τη Γαλλία και θα είναι πέμπτη στην παγκόσμια κατάταξη, από έβδομη σήμερα. Επικοινωνίες, εκπαίδευση, υπηρεσίες και προϊόντα υγείας είναι μερικοί από τους τομείς που αναμένεται να ωφεληθούν από τη σταδιακή αύξηση του εισοδήματος, τη μείωση του αριθμού των οικογενειών και τη γήρανση του πληθυσμού.
Η επέκταση της μεσαίας τάξης και η περαιτέρω αστικοποίηση θα ενισχύσουν την κατανάλωση, η οποία αναμένεται ότι θα είναι σχετικά ομοιόμορφη, αν και οι βόρειες και βορειοανατολικές πολιτείες, που ξεκινούν από χαμηλότερη βάση, θα καταγράψουν κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερη δαπάνη.
Παρά τη μείωση του ρυθμού μεγέθυνσης της οικονομίας τα τελευταία χρόνια και την υποτονική ανάπτυξη της εσωτερικής ζήτησης, η εταιρία εκτιμά ότι η καταναλωτική προοπτική της Βραζιλίας μακροπρόθεσμα παραμένει θετική.

Doing Business in Latin America
 
Η ανάπτυξη είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής αυτής, όπως αποδεικνύεται από περισσότερα από 50 εκατομμύρια Λατινοαμερικανοί που έχουν ενταχθεί στην μεσαία τάξη κατά την τελευταία δεκαετία.
Με $ 4.800 δισεκατομμύρια οικονομία, περίπου 600 εκατομμύρια πολίτες και αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, η Λατινική Αμερική είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Αν και η Ασία έδειξε σταθερή ανάπτυξη και την επιθετική ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων με τη Λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Λατινικής Αμερικής, που υπερβαίνουν τα $ 635 δισεκατομμύρια στο εμπόριο το 2013 (τέσσερις φορές περισσότερο από ότι με την Κίνα).

Η ανάπτυξη είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής αυτής, όπως αποδεικνύεται από περισσότερα από 50 εκατομμύρια Λατινοαμερικανοί που έχουν ενταχθεί στην μεσαία τάξη κατά την τελευταία δεκαετία. Μια διογκούμενη μεσαία τάξη με ένα καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό έχει δημιουργήσει εκατομμύρια νέους καταναλωτές για τους κατασκευαστές.
Οι αγορές και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι:
Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, τον Ισημερινό, το Μεξικό, τον Παναμά, το Περού, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη, τη Βενεζουέλα, την Κόστα Ρίκα, την Κολομβία

Η Βραζιλία προσφέρει στις χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου ευκαιρίες μέσα στην κρίση…!
 
 
Επιχειρήσεις από τη Βραζιλία και την ευρύτερη Λατινική Αμερική ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις Βαλκανικές χώρες της ευρωπαϊκής χερσονήσου, ώστε να προωθήσουν προϊόντα τους στην ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, οι χώρες της Μεσογείου μπορούν να γίνουν τα διαμετακομιστικά κέντρα των βραζιλιάνικων προϊόντων προς τη Νότιο Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρειο Αφρική. Στην παρούσα φάση, τα προϊόντα από τη Βραζιλία πηγαίνουν στις συγκεκριμένες αγορές ως πορτογαλικά, αγγλικά, γαλλικά κλπ.
Με τον τρόπο αυτό, οι βαλκανικές χώρες μπορούν να γίνουν ο πυλώνας για την ήδη διαμορφωμένη σχέση της Βραζιλίας με τη Ρωσία και να γίνει η γέφυρα των δύο εταίρων. Η Βραζιλία προσφέρει ευκαιρίες στις χώρες της Μεσογείου, ενώ οι ανερχόμενες οικονομίες (BRICS) με το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που διαθέτουν, προσφέρουν λύσεις στην παγκόσμια κρίση και μάλιστα επιστρέφοντας στην πρωτογενή τομέα.
Στη δυναμική της Eurobrazil Ltd αλλά και σαν στόχος της είναι η συμμετοχή από Βουλγάρικες, ελληνικές, Τούρκικες κλπ. καθώς και βραζιλιάνικες επιχειρήσεις. Σε προοπτική 5ετίας, το πολυμερές εμπόριο μπορεί να αγγίζει τα 5 δισ. Δολάρια. Η Eurobrazil Ltd προωθεί την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων Χωρών της Ευρωπαϊκής Βαλκανικής Χερσονήσου με την Βραζιλία & τις λοιπές Λατινόφωνες χώρες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες της προώθησης Μεσογειακών & Βαλκανικών & Βραζιλιάνικων Επιχειρήσεων αντίστοιχα σε όλες τις χώρες.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η Eurobrazil Ltd αναλαμβάνει δράσεις όπως συμμετοχή σε μεγάλες εμπορικές κλαδικές εκθέσεις προϊόντων καθώς και οργάνωση επαγγελματικών B2B επαγγελματικών επαφών σε θέματα εισαγωγών & εξαγωγών. Στόχος μας είναι να υπάρχει ένας μόνιμος και διαρκής δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των συνεργαζόμενων χωρών μέσω της Eurobrazil Ltd. Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για συνεργασία με επιχειρήσεις της Βραζιλίας & της ευρύτερης Λατινικής Αμερικής σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας παραθέτοντας μας τις προσφορές ή τις ζητήσεις σας ώστε να μπορέσουμε να σας φέρουμε σε επαφή με τις αντίστοιχες εταιρίες των χωρών που ενδιαφέρεστε και να σας ενημερώσουμε για τις αγορές τους.
Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Eurobrazil Ltd συνεργάζεται με όλα τα Διμερή Επιμελητήρια των χωρών της Λατινικής Αμερικής και δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης πολυμερούς εμπορίου.